Техпластина харчова ГОСТ 17133-83
Пластини гумові, виготовлені методом вулканізації 17133-83, призначені для виробів, які контактують з харчовими продуктами. З платів харчових продуктів виготовляють прокладки і ущільнення, рукава гумові і конвеєрні стрічки для транспортування продуктів харчування, рідкостей (включаючи алкогольні напої), ліків і пр. Цей тип гуми використовують не лише у харчовій промисловості, але й у медицині, хімічній та фармацевтичній промисловості. Рецептура ґуми гарантує безпеку контакту з харчовими продуктами.
Техпластина виготовляється у вигляді дерев’яних аркушів і рулонів. Залежно від призначення дані РТІ діляться на шість типів (1-6) і мають різну твердість: М - м’яка, С - середня, П - підвищена. Діапазон робочих температур від -30 градусівC до +140 °C. Максимальний робочий тиск — 0,6 МПа.
Умовне позначення техпластини харчовим продуктом складається з назв, коду ОКП (головносійського класифікатора продукції), визначення товщини виробів і відповідного державного стандарту. Приклад умовного позначення формової пластини середньої твердості, працездатної за умов температур від -30 °C до +100 градусівC, товщиною 10 мм, виготовленою відповідно до гоСТ 17133-83: Пластина 25 3414 1410 ГОСТ 17133-83
Область застосування
Тип техпластини | Робочі умови |
1 | Риба, м’ясо, вершки, молоко, молочні продукти |
2 | Майонез — це рослинна олія, жири, будь - які продукти, що містять жири. |
3 | Овочі і фрукти, соки, пюре, дріжджові суспензії, пиво, вода (п’яна, газована, мінеральна), сиропи, будь-які безалкогольні напої, консерви |
4 | Алкогольні напої: вино, горілка, коньяк і пр. |
5 | Мариновані, квашені овочі і гриби, солоні рибні та м’ясні продукти, консерви |
6 | Мисцела (розроблені в процесі екстрагування масла) |
Фізико-механічні властивості техпластин харчових продуктів
Назва індикатора | Техпластини, виготовлені з натурального каучуку | Техпластини, виготовлені на основі синтетичного каучуку | ||||
М | С | П | М | С | П | |
Прочність на розрив, МПа, не менше | 4,4 | 3,9 | 8,8 | 4,4 | 3,9 | 5,9 |
Відносне подовження (після розриву), %, не менш | 350 | 300 | 200 | 350 | 250 | 150 |
Деформація після розриву (останкова), %, не більше | 30 | 25 | 25 | 45 | 40 | 25 |
Твердість, виміряна за методомора, А | 35-55 | 50-70 | 65-90 | 35-55 | 55-70 | 65-90 |
Зміна відносного подовження для гуми під час максимальної робочої температури протягом 24 годин, %, не більше | 40 | |||||
Коефіцієнт теплостійкості після дії на РТІ насиченого пара температурою 140 °C протягом 6 годин, не менше | Не регламентується | 0,6 |
Примітка: для техновин харчових даних з показником твердості по Шору 75-90 є допустимою відносною до 120%.
Звоните!
Будемо раді Вам допомогти!
- Ціна: 312 ₴